Er Tyrkiet et EUland?

Denne debat findes på ingeniordebat.dk
Indlæg først offentliggjort Ons Aug 04, 2004.

Europas geografiske grænse mod Asien ligger i Bosporus strædet.

Bosporus forbinder Sortehavet med Middelhavet og deler den største tyrkiske by Istanbul.

Ca. 5% af Tyrkiet ligger i Europa, resten i Asien.

Cypern er heller ikke en del af det geografiske Europa, men er blevet medlem af EU.

(og til børnene: selvom et land deltager i Europæisk Melodi Grandprix er det ikke det samme som at det er en del af Europa – Cypern, Israel, Tyrkiet)

Tyrkiet er medlem af NATO.
NATO er ikke begrænset til Europa, men inkluderer jo også Canada og USA. Tyrkiet er medlem af NATO fordi landet er en buffer mod Asien med grænse mod Syrien, Irak, Iran, Armenien, og Georgien.

Tilbage er det meget ømtålelige emne Religion.
Med undtagelse af Albanien er alle europæiske lande kristne (katolske, protestantiske, og ortodokse) men mange af landene , især Spanien, Frankrig, Tyskland, og Grækenland, har muslimske mindretal, som landene hver især forsøger at tage hensyn til. Hvis Tyrkiet bliver medlem vil EU få et land hvor kristendommen er i mindretal.

Grækenland, Portugal og senest striben af østeuropæiske lande er blevet medlem af EU fordi EU har/havde et behov for at ha lav-løns/udviklings områder indenfor egne grænser for at skabe økonomisk vækst i EU. Derfor bliver Tyrkiet også medlem en dag, politikerne skal bare lige ha drejet argumenterne så Europærerne (Frankrig) kan acceptere disse ?barbarer?.

Ha en god dag

Mikael Boldt

One thought on “Er Tyrkiet et EUland?

 1. Kommentar tidligere offentliggjort på ingeniordebat.dk Tors Aug 05, 2004

  som det ses af debatten er dette emne meget problematisk fordi vi lægger bånd på os selv og ikke tør sige/skrive vores ærlige mening af frygt for at blive stemplet som racist eller “tyrker elsker” (der er ingenting midt i mellem).

  Men medlemskabet af EU afgøres jo ikke a os (Danskere, nord for kongeåen, øst for storebælt, her på scenen på ABC-teatret – for at citere frit fra en Ulf Pilgaard monolog)

  Jeg tror de stærke lande i denne sammenhæng er Frankrig som har sagt klart nej, Tyskland som måske har den bedst integrerede tyrkere i samfundet, og Polen der som ultra-konservativt katolsk land ville ha skrevet kristendommen ind i EU’s nye forfatning.

  ha en god dag

  Mikael Boldt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.