Kinas stigende forbrug banker olieprisen i vejret

Tidligere udgivet på ingeniørdebat.dk: Fre Feb 11, 2005
Læst på ing.dk “Kinas stigende forbrug banker olieprisen i vejret”

Da jeg gik i skole fik jeg fortalt at, hvis kineserne lærte at bruge wc-papir ville der ikke være et træ tilbage på vores planet om 5-10 år – Nu er vi ved at lære dem at køre bil, hvilke konsekvenser får det? – og her tænker jeg ikke kun på priserne.

ha en god dag

Mikael Boldt

2 thoughts on “Kinas stigende forbrug banker olieprisen i vejret

 1. Tidligere udgivet på ingeniordebat.dk Ons Feb 16, 2005

  Da jeg i begyndelsen af 90’erne arbejdede på nogle af de første øst-støtte projekter i Rusland mødte jeg en professor og direktør for det russiske miljø- og energi ministerium, som sagde: ?Den største fejl som Marx og Engells begik var at sige, at ingen må tjene profit på naturens ressourcer. Når man siger sådan, siger man samtidigt at naturens ressourcer er uendelige – hvilket de jo ikke er?.

  Faktisk skal vi i Danmark ikke være kede af at energipriserne stiger, det er nemlig til gavn for os. Danmark er på grund af tidligere tiders energi-kriser blevet et energi-eksporterende land og er foran på den alternative energiproduktion, men på grund af stagnerende energipriser er forspringet blevet mindsket. Sidste år blev der kun givet statsstøtte til etablering af 4 vindmøller – skal antallet af vindmøller øges og nye alternative energi-former udvikles skal prisen for energi være høj for at gøre dem rentable/profitable.

  I dag er Kyoto aftalen trådt i kraft. Vi har erkendt at alle lande må stå sammen for at beskytte miljøet og skal aftalen virke er det nødvendigt med højere energi-priser – simpelthen fordi det er det eneste redskab vi råder over til at begrænse brugen og forureningen..

  Miljøstyrelsen har beregnet at, hvis 20 procent af husstandene i Danmark skifter til nye lavenergi vinduer, så kan CO2 udslippet reduceres med mere end 400.000 ton om året.

  Ha en god dag

  Mikael Boldt

 2. Tidligere udgivet på ingeniordebat.dk Fre Mar 04, 2005

  Så nyheden med ovenstående overskrift på JydskeVestkysten

  Citat:
  Kinesere bruger toiletpapir – men er det noget skidt?
  SHANGHAI: Kineserne er begyndt at bruge toiletpapir, og det er både godt og skidt.

  – Jeg er glad for at se, at mange unge mennesker er begyndt at bruge papir. Det er et tegn på den sociale udvikling og har hjulpet med at forbedre vor industri, siger Wang Yegin, vicedirektør i Shanghais Papirhandel Forbund.

  Men ifølge avisen China Daily udtrykker Wang også bekymring for det »store træforbrug«, som papirbruget koster. Han taler om, at der må tages ny teknologi i brug. Blandt andet er der dukket en fabrik op, der laver papir af halm.

  /ritzau/AFP

  søgte så efter den samme nyhed på nettet og faldt over Landbrugsavisens version:
  Citat:
  Kinesernes forbrug af toiletpapir truer skovbestanden
  Kineserne bruger toiletpapir som aldrig før, og må derfor finde alternative materialer, hvis skovene ikke skal svinde ind.

  Flere og flere kinesere er begyndt at bruge toiletpapir. Det udgør en trussel mod skovbestanden, hvis der ikke udvikles alternative råvarer i papirproduktionen, udtaler Wang Yueqin fra Shanghais papirhandlerforbund, ifølge atl.nu

  Alene i Shanghai bruges der cirka 80.000 ton papirmasse eller 300.000 ton tømmer for at producere toiletpapir, der rækker i bare et år.
  Eksempler på alternative råvarer i papirproduktionen kan være halm eller sukkerrør.

  ha en god dag

  Mikael Boldt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.