Spammail

Nogle gange modtager jeg emails fra kolleger og venner som åbenbart synes, at jeg skal se en vittighed eller imponeres over et eller andet.

Det er spam og sommetider er jeg fustreret over at modtage samme historie mere end 3 gange. Men sommetider er der også noget sjovt imellem.

I denne uge fik jeg så en mail med billeder af de største konstruktioner i verden: Airbus 380, JFK Airport i New York. men det som fangede min interesse var dette billede:

Verdens største pallads
Parlaments palladset i Bukarest, Rumænien
med mere end 500 soveværelser, 55 køkkener, 120 stuer …

Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceauşescu fik dette pallads bygget. Grundstenen blev lagt 25. juni 1983.

Da Nicolae Ceauşescu og hans hustru Elena blev henrettet 25. December 1989 af en militær domstol for ulovligt at have tilranet sig rigdomme og udført folkemord, var palladset endnu ikke færdigt.

Læs mere om Nicolae Ceauşescu og Palladset på wikipedia.

At opleve Rumænien i dag giver uvægerligt minder tilbage til diktaturet dengang. I dag næsten 20 år efter revolutionen lider byerne og befolkningen stadig under efterveerne fra Nicolae Ceauşescu styre og grådighed.

20% af befolkningen lever under EU’s fattigdomsgrænse.

Byerne har alle en stor boulevard med flotte bygninger, som der skulle til for at imponere diktatoren, men det er ren kulisse. Bagved styrter huse sammen fordi man aldrig fik forbundet toiletafløb til kloakken fordi den ikke eksisterer, mursten og beton der smuldre fordi byggematerialerne ikke kan opfylde selv de enkleste regler, osv.

Men solen skinner, det er over 32 C i skyggen og den Rumænske økonomi bliver nok den som skal holde Europas oppe. Med en vækst på 8% årligt skal Rumænien nok komme op på vores niveau – om 20 år.

Ha en god dag

Mikael Boldt

One thought on “Spammail

  1. Pingback: Boldts Bornholmske Blog » Besøg i verdens største palads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.