PHP og MySQL

Denne artikel er den anden i min jagt på at få min egen hjemmeside. Egentlig er det en form for efter-rationalisering da du nu sidder og kigger på den.

Næste skridt må være at få et programeringssprog og på WebCafe.dk er der en introduktion til PHP, som fortæller at for at få dette kraftfulde stykke værktøj skal jeg installere både PHP og MySQL på min pc.

Installation af PHP efter WebCafe.dk anvisninger voldte ingen problemer. Dog gælder det om at holde tungen lige i munden og få alle tilpasninger og konfigurations filer på plads.

Derimod gav installation af MySQL en del problemer og installations artiklen måtte studeres nøjes og WebCafe’ens debatforum måtte konsulteres flere gange inden den rigtige version blev fundet og installeret korrekt.

Problemet er at Installationsvejledningen for MySQL ikke er blevet opdateret og der er kommet ny versioner til som har et helt andet udseende end det som beskrives. Samtidig skal man passe på med versionerne. Jeg endte på version MySQL-4.0.24-win fordi det blog-program som denne side er skrevet i, ikke kan håndtere de nyere versioner (Det gode råd må derfor være: vælg ikke den nyeste version da dette kan give problemer med andre programmer og med webhoteller som måske heller ikke kører på der sidste nye)

På trods af dette, gik installationen smertefrit – næsten fordi, Databasen nægtede at starte. Løsningen fandt jeg i hjælpefilen WINMYSQLADMIN.hlp, så jeg måtte afinstallere MySQL og begynde forfra, også virkede det.

Her er den rigtige rækkefølge for installationen:
1) Installer MySQL
2) slet my.ini i C:\WINNT (bemærk! jeg har win2000pro)
3) stop Apache
4) start WinMySQLAdmin.exe
5) Et ekstravindue – quick Setup – popper op – skriv et usernavn og password.
6) tjek my.ini (som nu er blevet dannet) ved hjælp af WinMySQLAdmin
7) i config.inc.php under phpMyAdmin ændres “user” til ‘root’ og “password” til ” (ingenting)
8) Genstart PC.

Tredie program som jeg installerede var phpMyAdmin-2.2.7-pl1. Også her er der en installationsvejledning på WebCafe.dk. Med phpMyAdmin, kan man administrere sin MySQL- database på serveren via en browser(firefox, IE), især da jeg ikke føler mig helt tryg med de gammeldagds kommandolinjer og på browseren kan kommandoerne på MyAdmin kan indstilles til Dansk.

Nu kører min browser så på min egen computer og jeg er klar til at lave hjemmesider.

Ha en god dag

Mikael

One thought on “PHP og MySQL

  1. Jeg har nu opgraderet phpMyAdmin til version phpMyAdmin-2.5.7-pl1 fordi jeg skulle flytte en database i forbindelse med ofentliggørelsen af denne side. Da jeg ikke er nogen ørn i MySQL og php fandt jeg en vejledning på nettet men den var skrevet for version 2.5.7.

    som en sidegevinst har jeg fundet ud af hvordan man laver back-up ved hjælp af MyAdmin.

    Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.