Server på egen PC

Denne artikel er den første som beskriver min jagt på at få min egen hjemmeside. Egentlig er det en form for efter-rationalisering da du nu sidder og kigger på den.

Det første man skal skal ha er vel en webserver?
Både ja og nej – Det færdige produkt skal ud på en webserver på internettet for at kunne ses, men sådan en kan jo også kaldes for et web-hotel og plads på sådan et kan man købe ude i byen.

www.webcafe.dk er der en artikel om hvordan man får installeret en web-server på sin egen pc. I artiklen vises, hvordan man installerer en Apache-server, som er et gratis program.

Fordelen ved at have sin egen server er, at man hurtigere og enklere kan opbygge sit website i fred uden at skulle koncentrere sig om at uploade til en extern server, og med min relative langsomme interne-forbindelse spares der tid.

Ulempen er at når siderne er færdige skal de flyttes til et offentligt sted så siderne kan ses af andre. (måske kan man også gøre sin egen pc til en offentlig web-server -det vil jeg undersøge senere)

Artiklen er nem at følge og serveren virkede første gang jeg brugte den.

Men, hvis du selv vil installere server programmet så vær lige opmærksom på følgende:

dine web sider skal placeres i “..\Apache\htdocs”

Hvis din startside hedder andet end index.html skal den defineres. Åbn ..\Apache\conf\httpd.conf” med en editor (notebook eller lignende). find omkring linie 385 følgende:

< /ifmodule mod_dir.c >
              DirectoryIndex index.html
          < /ifmodule >

Ændr indholdet her til

< ifmodule mod_dir.c >
              DirectoryIndex index.php index.php3 index.phtml index.shtml index.html index.htm default.htm

(Du kan ikke bruge “Cut &Paste” her da jeg har måttet skrive teksten med specialtegn for at få tekstenfrem så den ikke forstyrer billedet på skærmen))

gem filen og genstart Apache

ha en god dag

Mikael

One thought on “Server på egen PC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.